"El futur pertany als qui creuen en la bellesa dels seus somnis." ELEANOR ROOSVELT







diumenge, 14 d’abril del 2013

SÓC UNA ULISSES?


El divendres passat, sobre les dotze del migdia, va sonar el mòbil i en agafar-lo un "Buenos días, soy Marcos García y le llamo de la compañía de telecomunicaciones X". Jo vaig bufar i a continuació una veu masculina em va preguntar "¿Es usted la Sra. M, titular de la linea de ADSL del número 000000000?".

La primera reacció va ser fer com sempre, dir, abans que ell em digués res, "oiga, no me interesa, adiós" i penjar directament, ja que em faig un fart de rebre trucades de companyies de telefonia per ofertes comercials i com que no me'n crec ni una, doncs ja ni tan sols els deixo que m'expliquin cap sopar de duros.

Però just quan li anava a etzibar la frase socorreguda de sempre, em vaig adonar de dues coses: una, tenia la veu molt bonica i sense cap mena d'accent sud-americà (ep, no tinc pas res contra els sud-americans però tothom sap que si un sud-americà et truca i et pregunta pel teu nom perquè ell no el sap, és que té intenció de fer-te una oferta comercial de telefonia, és un fet).  I dues, em trucava de la companyia d'ADSL que tenia contractada, per això s'havia dirigit a mi amb el meu nom. Així doncs, el vaig deixar parlar.

Evidentment, era una oferta comercial. Aquella que en la mateixa factura tens fusionat l'ADSL, les trucades des del fix i les del mòbil i la connexió d'internet al mòbil.

La qüestió és que no tinc connexió d'internet al mòbil, no he sentit mai  la necessitat de tenir-ne i, a més, he sabut mantenir-me i no sucumbir a les pressions d'amics, familiars i companys de feina diversos perquè em posés el punyetero WhatsApp, al qual sembla que tot el món està enganxadíssim i a mi, sincerament, no m'ha convençut mai. Digues-me poc sociable, si ho creus així.

Doncs bé, tant de temps mantenint-me ferma amb el tema i el tal Marcos em va convèncer en només 10 minuts que vam estar parlant. Què us sembla? Horrorós, oi?

Realment no sé si pensar que va ser la seva veu, seductora però amb un to educat i seriós alhora, o si és que realment els números cantaven i, ves per on, em surt més a compte fusionar-ho tot i fer un max-mix amb les comunicacions casolanes, que no pas tenir només fix i ADSL per una banda i el mòbil per l'altra.

El Marcos té una veu realment bonica, d'aquelles que et fan volar la imaginació pensant qui hi ha a l'altre banda de l'auricular mentre hi vas parlant, però, a més, com a comercial ho va fer molt bé. Tant que, tot i deixar-me portar per aquell autèntic cant de sirena, vaig tenir un  moment de lucidesa i li vaig dir que l'oferta em semblava molt interessant, però que m'ho volia pensar.

Amb molta educació, amb calma i amb aquella veu seductora em va dir que no passava res, que ho entenia, que aprofités el cap de setmana per informar-me amb amics i coneguts i a la pàgina web sobre l'oferta i que, si em semblava bé, el dilluns em tornaria a trucar per veure què havia decidit. Ens vam acomiadar amb molta plasenteria.

La decisió ja està presa. Demà, quan em truqui, li faré repetir fil per randa tota la oferta per recrear-me una mica més en la seva veu, així el so d'aquella melodia seductora encara quedarà gravat una mica més a la meva ment.

El cert és que ara mateix em pregunto quants Ulisses masculins i quantes Ulisses femenines deuen haver darrera de la trucada d'una oferta comercial?

12 comentaris:

  1. Efectivament, aquesta trucada també la vaig rebre jo, així que és probable que compartim companyia d'ADSL. Però a mi no em va trucar en Marcos, no pas, em va trucar una noia de la qual no en vaig retenir el nom, però que tenia una veu igualment agradable i propera. No sé si dir seductora, la veritat és que em va agafar en un moment baix i ni que m'haguessin trucat d'una línia eròtica no m'hagués despertat interès. Però la noia sí que semblava molt professional i somreia, no em va semblar la típica trucada que et fan.

    De totes maneres, jo li vaig dir que no volia fusionar-ho perquè estic molt content amb els dos serveis, amb el que ells em donen i amb el del mòbil. Es va mostrar molt comprensiva, per sorpresa meva. Posteriorment, m'oferia fusionar-ho amb la televisió de pagament, a la qual cosa li vaig dir que a casa no miro la tele, en aquells moments em sentia com un cromanyó, però la noia en va fer una mica de broma igualment comprensiva. El seu darrer cartutx va ser oferir-me un descompte en el servei d'ADSL ja que fa molt temps que sóc client, i això sí que ho vaig acceptar.

    Es veu que han millorat molt el servei d'atenció al client, o com sigui que es digui, també em va semblar de molta més qualitat. Espero que et vagi bé amb en Marcos, li pots dir que acceptes l'oferta, i que tu en tens una per fer-li a ell...

    T'he explicat la meva vida i miracles, em sap greu.

    ResponElimina
  2. Xexu:

    Encantada que m'expliquis la teva vida i miracles, no t'has de disculpar pas!

    L'oferta em surt a compte, així que l'acceptaré. El Marcos estarà content i jo també, però sobretot perquè si tu també t'has trobat algú amb una actitud semblant a la que va tenir el meu comercial, és que alguna cosa hem millorat.

    Suposo que la crisi generalitzada ha fet que aquelles trucades agressives que es feien per captar clients vagin decantant-se cap a un tracte més educat i cap a la comprensió dels moments difícils que estem vivint. I és això, precisament, el que realment valoro, tot i que és cert que em fixo moltíssim amb la veu que tenen els meus interlocutors en general.

    Però vaja, no passa de ser una anècdota més que el noi en qüestió tingués una veu seductora. Coses que passen. :))

    ResponElimina
  3. La meua germana és d'aquestes que truquen per oferir-vos coses amb veu melodiosa ;) I quan surt una oferta interessant la primera que la rep sóc jo. Li consulto tot a ella que evidentment no té cap interès en prendre'm el pèl ;) Si vols ja t'explicaré en persona i així prens la decisió! Muaks!

    ResponElimina
  4. Primer pregunta si hi ha una oferta peer web cam.....potser apart de la veu té altres coses amb bona imatge....

    ResponElimina
  5. Nimue:

    Gràcies bonica, però parlem de companyies diferents. De totes maneres, t'hauré de preguntar alguna coseta. Muà!!

    ResponElimina
  6. Joan:

    Jajaja... bona idea!!
    No està de més tenir una mica més d'informació. :))

    ResponElimina
  7. Josep:

    Ni negaré, ni afirmaré res! :P

    ResponElimina
  8. La veu bonica i tot el que vulgues, però els 12 euros més al mes no te'ls lleva ningú.

    ResponElimina
  9. Es curiós les companyies que tenen millors preus son les que mai no truquen cof cof pepehone ejem.

    ResponElimina
  10. Potser tenia una veu seductora però et va atendre en català? Per mi és el més seductor que un telefonista de telecomunicacions pot tenir.

    ResponElimina
  11. Jpmerch:

    Benvingut al meu raconet particular! Sempre em fa molt contenta rebre visites inesperades!

    Veuràs, la veu bonica em va notificar que pagaria menys fusionant-me que el que estic pagant actualment amb la companyia del mòbil per una banda i la companyia de l'adsl i el fix per l'altra. Així que ja en són dos, els motius per alegrar-me el dia, no trobes?

    Pons007:

    Que és que potser a tu no et truca ningú? ;)

    Loreto:

    Atendre'm en català hauria d'haver estat el més natural de tot, però en aquest país, si no fem les coses per l'obligació de les lleis, no ens en sortim. Ho tenim cada cop més magra.

    De totes maneres, a mi (i respecto que als altres no), una bona veu masculina em sedueix tant en català com en qualsevol altra llengua. Una altra cosa és que després, les cantarelles pròpies de la pronunciació del país o de la regió no m'acabin de convèncer, però una veu bonica és sempre una veu bonica.

    ResponElimina