"El futur pertany als qui creuen en la bellesa dels seus somnis." ELEANOR ROOSVELT







diumenge, 5 de maig del 2013

PHOTOSHOPITZADES



L'altre dia tafanejava en un quiosc quan vaig veure una revista amb una foto de la Gwyneth Paltrow a la portada. Estava realment fantàstica, tant que fins i tot me la vaig mirar dos cops per assegurar-me que era ella.

Considero a la Paltrow una de les meves actrius preferides. Trobo que té tres qualitats que la fan molt especial: bellesa, naturalitat i elegància. Crec que ningú pot negar que és molt maca i el seu talent interpretatiu és basat en l'elegància natural innata que la diferencia de les altres actrius guapes de la seva edat.

Fins ara era la meva predilecta tenint en compte el rang d'edat a la qual la incloïa, però després d'haver vist el que s'evidencia en la imatge potser l'hauria de comparar amb altres actrius més jovenetes, ja que estava convençuda que aquesta actriu estava al voltant de la quarantena. Ara bé, el Photoshop fa miracles i la foto mostra una noia de com a molt vint-i-cinc anys, amb una pell blanca immaculada i sense ni una arruga per enlloc. 

És fàcil constatar que entre els programes de retocs fotogràfics i les aplicacions de filtres per a les fotos tipus Instagram, res és el que sembla. També és fàcil constatar la justificació que tothom li troba al tema: Si es pot millorar, per què no fer-ho? Només és una foto...

És possible que només sigui una foto, sí, és clar, però segueixo pensant que mostrar imatges de dones de més de quaranta anys amb aparença d'una de vint no afavoreix l'aprenentatge d'una sana autoacceptació de cap dona, ni jove ni gran.

Sembla que les dones en algunes qüestions no avancem i la Paltrow, tot i ser ben maca i ben elegant,  queda clar que tampoc ha aprés la lliçó.




12 comentaris:

  1. tot és qüestió de temps que el més cool serà sortir al natural i sense retocs. Almenys jo ho espero, perquè tard o d'hora l'arruga s'ha d'ensenyar.

    ResponElimina
  2. Doncs jo també ho espero perquè si no hauré d'aprendre a fer anar el punyetero Photoshop i, sincerament, no en tinc massa ganes. ;)

    ResponElimina
  3. És ridícul -a part d'impossible- pretendre amagar per sempre l'edat que tenim. Qui viu, envelleix.

    ResponElimina
  4. De vegades es passen una mica amb els retocs, s'ha de reconèixer. Per internet corren pàgines que analitzen les desgràcies que es fan de vegades amb el Photoshop, i et quedes amb un pam de nas. De tant tocar i retocar, de vegades s'acaba perdent la perspectiva.

    ResponElimina
  5. Jo vaig retocar una foto meua per renovar el DNI i aconseguí treure'm dues setmanes. Me'n falta pràctica.

    ResponElimina
  6. Justament la revista People la considera la dona més bella del 2013. Que fort, té un fill que es iu Apple...

    ResponElimina
  7. Loreto:

    Exacte! I més tenint en compte que les arrugues no surten d'un dia per un altre, sinó que es guanyen vivint minut a minut i dia a dia. Això sí que no té preu.

    ResponElimina
  8. Xexu:

    A veure, a tothom li agrada veure's bé i això ho comprenc, però d'aquí a modificar el teu físic tant com per rejovenir 20 anys... Evidentment queda clar que algú ha perdut la perspectiva i s'ha d'anar amb compte, perquè un cop perduda, costa moltíssim de recuperar.

    ResponElimina
  9. Jmerch:

    Dues setmanes és el temps que separa un "adult atractiu" d'un "madur interessant". Si te n'arribes a treure més ja series un "jove descentrat" i segurament hauries perdut part del teu encant personal.

    ResponElimina
  10. Pons007:

    Doncs "la més bella" obliga els seus fills (i el seu marit, clar) a seguir una dieta macrobiótica vegetariana súperestricta i és molt criticada per l'educació que els està donant.
    Conclusió: ningú és perfecte tot i semblar-ho!

    ResponElimina
  11. Crec que mirem i cataloguem amb ulls d'un altre segle. Les millores en l'alimentació i la sanitat, l'augment de l'esperança de vida i els tractaments estètics (de maquillatge fins a la cirurgia) fan que als trenta-i-molts alguns s'assemblin als seus besavis quan aquests tenien vint-i-pocs.

    I el photoshop ho remata.

    ResponElimina
  12. Josep:

    Molt bona observació! :))
    Em pregunto, però, si els faria gràcia saber que s'assemblen més als seus besavis d'un altre segle que a qualsevol coetani del seu propi segle. Ells que volen fer-se els moderns a qualsevol preu...
    Aix, les paradoxes del Photoshop!

    ResponElimina